sport

Messi schikt met fiscus en betaalt 5 miljoen euro

Door Servaas van der Laan - 04 september 2013

De Argentijnse stervoetballer Lionel Messi heeft een schikking getroffen met de Spaanse belastingdienst. De speler van Barcelona maakt 5 miljoen euro over naar de fiscus.

De Spaanse fiscus verdenkt de voetballer ervan in de jaren 2007, 2008, 2009 ruim 4 miljoen euro achtergehouden te hebben.

Geen opzet

Messi en zijn vader ontkennen dat ze met opzet geld hebben achtergehouden. De Argentijn verklaarde al eerder dat zij niet zelf hun belastingzaken regelen en zeggen de mensen die dat wel doen, te vertrouwen.

Toch besloot de 26-jarige voetballer te schikken en 5 miljoen euro te betalen. Dat is zelfs voor een van de best betaalde sporters ter wereld veel geld. Het bedrag is ongeveer een derde van het jaarsalaris van de Argentijn.

Andere verplichtingen

De rechtbank wil hoe dan ook het verhaal van Messi horen. Op 17 september moet hij zich in in Gava verantwoorden. Maar voor die afspraak heeft de advocaat van  Messi uitstel aangevraagd.

De raadsman zegt dat Messi dan andere verplichtingen heeft. Een dag later speelt Messi met FC Barcelona in Nou Camp voor de Champions League tegen Ajax.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.