sport

Oranje plaatst zich voor WK Brazilië

Door Tom Reijner - 10 september 2013

Het Nederlands elftal speelt volgend jaar zomer op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Het team van bondscoach Louis van Gaal kwalificeerde zich dinsdag voor de eindronde door Andorra met 0-2 te verslaan.

De twee doelpunten werden vanavond  gescoord vlak na de rust en kwamen op naam van spits Robin van Persie.

Turkije

Oranje was voor kwalificatie vanavond afhankelijk van de wedstrijd tussen Turkije en Roemenië, die in dezelfde poule spelen. In de Roemeense hoofdstad Boekarest versloegen de Turken het gastland met 2-0. De winst van Turkije was precies wat het team van Van Gaal nodig had.

Vrijdag speelde Oranje nog gelijk tegen Estland. In de Estse hoofdstad Tallinn werd het 2-2. Ook toen scoorde Robin van Persie. Het andere doelpunt kwam op naam van Arjen Robben.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.