sport

Twintig voetballers Venezolaans team geveld door maagziekte

Door Anna Vossers - 04 september 2013

Venezuela, het enige Zuid-Amerikaanse land dat zich nog nooit plaatste voor een wereldkampioenshap voetbal, heeft in de aanloop van een belangrijke kwalificatiewedstrijd pech: twintig spelers hebben last van maagklachten.

‘De meerderheid van de spelers is ziek geworden door iets dat ze hebben gegeten,’ zei bondscoach Cesar Faris van Venezuela op een persconferentie in de aanloop van de wedstrijd tegen Chili van aanstaande vrijdag, schrijft El Nacional.

Zuid-Amerikaanse kwalificaties

De timing van de vermeende voedselvergiftiging is erg ongustig voor het elftal: Venezuela staat zesde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Tegenstander Chili staat met vijf punten meer op de vierde plek.

Alleen de eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Brazilië in 2014, de nummer vijf speelt play-offwedstrijden.

Argentinië en Colombia voeren de Zuid-Amerikaanse poule aan met respectievelijk 26 en 23 punten uit dertien en twaalf wedstrijden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.