sport

UEFA: WK Qatar moet in de winter worden gehouden

Door Anna Vossers - 19 september 2013

Het WK voetbal in Qatar kan vanwege de extreme temperaturen in dat land niet in de zomer worden gehouden. Daar zijn alle Europese voetbalbonden het over eens.

Dat meldt de BBC. Het WK in Qatar moet in de winter worden gehouden, vinden alle 54 leden van de UEFA. Of dat januari of november of december van 2022 wordt, staat voor de Europese landen nog ter discussie.

Negen jaar

UEFA-vicevoorzitter Jim Boyce zei donderdag dat voetbalbond FIFA de tijd moet nemen om met alle betrokken partijen te overleggen over de volgende stap. ‘Het is pas over negen jaar en de FIFA moet met iedereen om tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen die de voetbalcompetities zo min mogelijk verstoort,’ zei Boyce volgens de BBC.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter liet eerder al weten dat het ‘niet meer van deze tijd’ is om WK’s alleen in de Europese zomer te houden. Een WK in de winter zou weliswaar de Europese competities door de war schoppen, maar het zou ouderwets zijn om dat nog als tegenargument te gebruiken.

Al in 2010, toen Qatar werd aangewezen als gastland voor het WK van 2022, klaagde de Aziatische voetbalbond dat het te gevaarlijk zou zijn in de zomerse hitte te spelen in het oliestaatje.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.