sport

Van Gaal over kritiek VI: schandalig en mensonterend

Door Shari Deira - 11 september 2013

Louis van Gaal is de kritiek van het RTL-programma Voetbal International op zijn prestaties helemaal zat. ‘Ik vind het mensonterend en schandalig, maar ja tegenwoordig mag dat in Nederland,’ zegt Van Gaal.

De bondscoach reageerde op radio 538, een dag nadat Nederland zich plaatste voor het WK in Brazilië, op de aanhoudende kritiek.

Idioot

Hoewel Van Gaal de kritiek ‘mensonterend en schandalig’ vindt, realiseert hij zich goed dat VI populair is. ‘Er zijn kijkers genoeg heb ik begrepen, dus het vervult schijnbaar een behoefte.’

Maandag haalde met name Johan Derksen weer hard uit naar Van Gaal. Derksen noemde de bondscoach onder meer een idioot, een walgelijke man en gevaarlijk mens. Ook wordt Van Gaal vaak arrogant en zelfingenomen genoemd in het programma.

Winst

Van Gaal denkt er niet aan om zelf een keer aan tafel te gaan zitten bij presentator Wilfred Genee. ‘Ze nodigen me al tien jaar uit, maar dat wordt natuurlijk ontkend door de heren. Maar ik ga mij daar niet toe verlagen.’

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich dinsdagavond na de winst op Andorra (0-2) op Andorra. Vrijdag speelde Oranje nog gelijk tegen Estland (2-2).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.