sport

Winst voor Bayern en United met hulp van Robben en Van Persie

17 september 2013

Titelverdediger Bayern München heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd in groep D van de Champions League met 3-0 gewonnen van CSKA Moskou. Intussen heeft Manchester United de strijd geopend met een ruime thuiszege tegen Bayer Leverkusen.

Bayern München zegevierde in eigen huis over de kampioen van Rusland, mede door een doelpunt en een assist van Arjen Robben.

David Alaba zette Bayern al na 3 minuten op voorsprong uit een vrije trap. Vlak voor rust kopte Mario Mandzukic, uit een vrije trap van Robben de 2-0 binnen. In de 67ste minuut bepaalde Robben op briljant aangeven van Alaba de eindstand. De Nederlander werd ruim 10 minuten voor tijd gewisseld.

United

Bij Manchester United opende Wayne Rooney in de 22ste minuut de score op Old Trafford. Aanvoerder Simon Rolfes maakte in de 54e minuut gelijk. Met een fraaie halve omhaal, met rechts, bracht Robin van Persie de thuisploeg kort daarna opnieuw op voorsprong (2-1), waarna opnieuw Rooney en Valencia de score verder uitbouwden. Ömer Toprak zorgde in de 88ste minuut voor de eindstand.

Alexander Büttner (ex-Vitesse) zat niet bij de Engelse selectie. Van Persie kreeg in de 39ste minuut nog de gele kaart na een korte en hevige discussie met de Sloveense arbiter Damir Skomina.

Real Madrid

Real Madrid heeft dinsdagavond in Turkije tijdens de eerste speelronde in groep B van de Champions League meteen hard toegeslagen. De Spaanse ploeg versloeg Galatasaray, met Wesley Sneijder in het basisteam, met 1-6.

De doelpunten kwamen op naam van Cristiano Ronaldo (drie), Karim Benzema (twee) en Isco. Recordaankoop Gareth Bale kwam bij de Madrilenen pas na ruim een uur zonder succes in het veld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.