sport

Spaanse autocoureur (33) overleden aan gevolgen eerdere crash

Door Shari Deira - 12 oktober 2013

De Spaanse autocoureur Maria De Villota is overleden aan de ‘neurologische gevolgen’ van een eerdere crash. De 33-jarige De Villota was vorig jaar betrokken bij een ernstig ongeluk, waarbij ze een oog verloor.

De Villota werd vrijdag dood gevonden in haar hotelkamer in de stad Sevilla. De assistent van de F1-testpiloot wilde haar wekken, maar De Villota werd niet wakker.

Hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De familie laat nu weten dat uit forensisch onderzoek blijkt dat De Villota is overleden aan de neurologische gevolgen die ze heeft overgehouden aan het ongeluk in juli vorig jaar.

Stuur

De Spaanse autocoureur heeft na het ongeluk diverse operaties moeten ondergaan, maar kreeg begin dit jaar toestemming om weer achter het stuur te gaan zitten.

Deelnemers van de Grote Prijs van Suzuka  in de Formule 1 zullen zondag een eerbetoon brengen aan De Villota. Voorafgaand aan de race zal een minuut stilte worden gehouden en na de huldiging zal ook worden stilgestaan bij de dood van de Spaanse, die voor het Marussia-team werkte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.