sport

NAC klopt aan bij gemeente Breda vanwege geldproblemen

Door Anna Vossers - 04 november 2013

Voetbalclub NAC heeft de gemeente Breda om financiële steun gevraagd vanwege acute geldproblemen. NAC en de gemeente praten daarom nu over de huur van het stadion.

Dat blijkt uit een brief van wethouder Alfred Arbouw (Stedelijke Ontwikkeling, VVD) aan de gemeenteraad van Breda.

Staatssteun

De problemen kwamen voor de wethouder ‘als een donderslag bij heldere hemel’, maar zijn zo ernstig dat hij kijkt hoe hij de voetbalclub kan steunen. Hij wijst er wel op dat de mogelijkheden daartoe waarschijnlijk beperkt zijn, vanwege de Europese regels over staatssteun.

NAC moet nog 7 miljoen euro betalen aan financiers, maar krijgt het huishoudboekje niet op orde. De uitgaven, waaronder een jaarlijkse stadionhuur van 1,2 miljoen euro, blijven hoger dan de inkomsten. NAC zegt dat de inkomsten tegenvallen door minder sponsoring, onverhuurde skyboxen, minder verkochte seizoenskaarten en een lagere omzet van de verkoop van eten en drankjes.

NAC kijkt ook naar de mogelijkheden van de uitgifte van aandelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.