sport

Aboutaleb wil thuiswedstrijden Feyenoord zonder politie

Door Servaas van der Laan - 23 januari 2014

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) wil kijken of het mogelijk is om thuiswedstrijden van Feyenoord af te werken zonder de extra inzet van politie en Mobiele Eenheid (ME). De burgemeester gaat een proef uitvoeren bij wedstrijden zonder risico.

Dat zei de burgemeester donderdag bij een overleg in het Rotterdamse stadhuis, meldt RTV Rijnmond.

Onnodige spanning

De PvdA’er wil kijken of het inzetten van verkeersregelaars en begeleiders van spelersbussen voldoende is. Mocht het nodig zijn, dan kan achter de hand gehouden politie alsnog ingrijpen, zei de burgemeester.

Supporters in de stad klagen al lang over de massale politie-inzet bij thuiswedstrijden terwijl daar helemaal geen aanleiding voor is. De politie-inzet kost niet alleen belastinggeld, het zou ook voor onnodige spanningen zorgen onder de groepen supporters.

Onderling begrip

Eduard Cachet, woordvoerder van de twee supportersverenigingen van Feyenoord: ‘We moeten nu werken naar een situatie dat we van elkaar beter begrijpen waarom de politie er in die sterkte is. Nu is het voor supporters heel vaak zo dat ze dat niet begrijpen en dan leidt dat vaak tot onbegrip voor de politie. Ongeacht of de vraag of dat terecht of onterecht is.’

Aboutaleb zei vervolgens de ‘uitdaging’ aan te gaan om te kijken of wedstrijden zonder extra politiemacht ordelijk kunnen verlopen. Het is nog niet precies duidelijk welke wedstrijden de burgemeester op het oog heeft.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.