sport

Barcelona beslist treffen met City al in eerste wedstrijd

18 februari 2014

FC Barcelona heeft zonder zich al te veel in te spannen dinsdagavond een eenvoudige overwinning geboekt in de achtste finale van de Champions League. Uit bij Manchester City wonnen de Catalanen met 2-0.

In de eerste helft golfde het spel nog op en neer en was Manchester City hier en daar nog wel gevaarlijk. Het balbezit was hoe dan ook voor FC Barcelona dat zich niet druk maakte.

Blunder

In de tweede helft gebeurde waar Barça op had gehoopt. City maakte een fout waardoor Barcelona genadeloos toe kon slaan. De Argentijnse verdediger Martín Demichelis moest aan de noodrem trekken en werkte een doorgebroken Lionel Messi tegen de grond.

De scheidsrechter gaf de Argentijn terecht rood, maar blunderde door naar de stip te wijzen. De Michelis raakte het been van Messi niet binnen, maar buiten de zestien meter. Messi maakte dankbaar gebruik van de arbitraire blunder en schoot raak vanaf elf meter.

Verzet gebroken

Daarmee was het verzet gebroken. Met tien man deed City wat het kon, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer. In een counter besliste Dani Alves de wedstrijd door de 0-2 onder doelman Joe Hart te schieten.

In de andere achtste finale was Paris Saint-Germain veel te sterk voor Bayer Leverkusen. Mede dankzij twee treffers van Zlatan Ibahimovic wonnen de Fransen in Duitsland met 4-0.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.