sport

Belgische wielrenner Kristof Goddaert (27) overleden

Door Servaas van der Laan - 18 februari 2014

De Belgische wielrenner Kristof Goddaert (27) is in Antwerpen omgekomen bij een ongeluk. De coureur kwam ten val met zijn fiets en raakte vervolgens onder een bus terecht.

Tijdens een training bleef de 27-jarige wielrenner vermoedelijk met zijn voorwiel steken in een oud treinspoor waardoor hij ten val kwam. Een lege lijnbus kon de renner toen niet meer ontwijken. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor Goddaert doen. De renner was op slag dood.

Profrenner

Goddaert was sinds 2008 profrenner. Vijf jaar geleden werd hij derde op de Belgische Kampioenschappen, in 2012 werd hij tweede achter Tom Boonen.

Hij reed onder meer voor Topsport-Vlaanderen, AG2R en sinds 2013 bij het Zwitserse IAM Cycling. Vijf jaar geleden overleed zijn kamergenoot Frederiek Nolf in zijn slaap tijdens de ronde van Qatar. Goddaert droeg toen nog de kist van Nolf.

Toffe kerel

In de Belgische wielerwereld is met verslagenheid gereageerd op de dood van de wielrenner. ‘Ga je misse man en nog geen klein beetje! Ge waart nen topper vd zuiverste soort,al die tegenslag en toch altijd positief! RIP,’ twitterde Tom Boonen.

Philippe Gilbert zegt dat het wielrennen ‘een hele toffe kerel’ heeft verloren. Sylvain Chavanel spreekt van een ‘brutaal verlies’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.