sport

Drama voor Maas: snowboardster valt ook in halve finale

Door Servaas van der Laan - 09 februari 2014

De Olympische Winterspelen in Sotsji zitten er op voor freestyle snowboardster Cheryl Maas. Ook in de halve finales ging de 29-jarige Brabantse onderuit.

Het toernooi begon donderdag al slecht voor Maas toen ze tijdens de kwalificatie twee keer onderuit ging. Daardoor was Maas verplicht om zondagochtend te verschijnen in de halve finales maar opnieuw ging het mis.

Onderuit

In beide runs kwam de snowboardster ten val. In de tweede beslissende heat moest het gebeuren maar Maas ging al na de eerste trail onderuit. Met een score van 30.75 was Maas kansloos voor de finale die later op zondag zal worden afgewerkt. De podiumkansen zijn daarmee voor Maas verkeken.

De Tsjechische Sarka Pancochova, Sina Candrian uit Zwitserland, de Britse Jenny Jones en  de Noorse Silje Norendal plaatsten zich wel voor de finale.

Relletje

Rond Maas ontstond donderdag tijdens de kwalificatie een kleine rel rond haar handschoenen. Met de regenbooghandschoenen die ze naar de camera richtte zou Maas, zelf getrouwd met een vrouw, een statement richting de Russische regering willen maken.

Maar volgens Chef de mission Maurits Hendriks heeft Maas geen statement willen maken. De snowboardster draagt de regenbooghandschoenen al jaren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.