sport

Feyenoord wint voor tweede keer dit seizoen van Roda JC

Door Shari Deira - 04 februari 2014

Feyenoord heeft dinsdagavond voor de tweede keer in deze competitie gewonnen van Roda JC. De Rotterdamse ploeg zegevierde in Kerkrade met 1-2.

De treffers van de bezoekers kwamen op naam van Lex Immers en Samuel Armenteros. Anouar Kali benutte namens de thuisclub in de 77ste minuut een strafschop. Eerder dit seizoen was de formatie van trainer Ronald Koeman in De Kuip met 4-0 te sterk voor de Limburgse laagvlieger.

Met 40 punten kwam Feyenoord op gelijke hoogte met nummer 3 FC Twente, dat echter twee duels minder speelde. Roda JC bleef in de onderste regionen staan.

Ontspannen

Koeman beaamde dinsdagavond in Kerkrade dat hij bij Feyenoord nou nooit eens rustig op de bank een wedstrijd kan uitkijken. ‘Nee, dat is mij kennelijk niet gegund,’ zegt de scheidende coach. ‘Het lijkt erop dat ik alleen thuis op mijn eigen bank ontspannen naar voetbal kan kijken.’

In de eerste helft (0-2) zat Koeman nog volop te genieten van zijn ploeg. ‘Het leek wel of we geen tegenstander hadden. Het kwaliteitsverschil was enorm. Maar dat hebben we niet in de stand tot uitdrukking gebracht. Dat is een terugkerend probleem bij mijn ploeg.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.