sport

Geen 1.500 meter Sven Kramer, concentreert zich op 10 kilometer

Door Shari Deira - 12 februari 2014

Sven Kramer heeft besloten dat hij zaterdag niet meedoet aan de 1.500 meter. De olympisch kampioen wil zich helemaal concentreren op de 10 kilometer.

Kramer twijfelde de afgelopen dagen al of hij wel zou meedoen aan de 1.500 meter. Via Twitter maakte hij zijn definitieve beslissing bekend.

Programma

‘De 10 kilometer is het belangrijkste voor mij,’ zei Kramer maandag. ‘Die afstand wil ik winnen. Ik twijfel daarom steeds meer of ik de 1.500 meter wel moet rijden. Dit is hoe ik er nu over denk. Wanneer ik een definitief besluit neem, weet ik nog niet.’

De 10 kilometer is drie dagen na de 1.500 meter. Het programma van Kramer was het afgelopen seizoen vooral afgestemd op de 1.500 en 10.000 meter. Zaterdag won Kramer al goud op de 5.000 meter.

Baan

Kramer wil de 10.000 meter graag winnen, vanwege het debacle bij de Olympische Winterspelen in Vancouver. Op aanwijzen van zijn coach Gerard Kemkers nam hij de verkeerde baan en dat had een diskwalificatie tot gevolg.

Jan Blokhuijsen is reserve op de 1.500 meter. Hij mag starten nu Kramer afzegt. Koen Verweij, Mark Tuitert en Stefan Groothuis doen sowieso mee.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.