sport

In beeld: duizenden juichen voor Olympiërs bij huldiging

Door Tom Reijner - 24 februari 2014

De olympische ploeg en hun begeleiders, die in Sotsji vierentwintig medailles wisten te behalen en daarmee een vijfde plek in het algemene medailleklassement opeisten, zijn terug op Nederlandse bodem. Ruim tienduizend sportfans juichten de atleten toe tijdens de huldiging in Assen.

Op het plein in de binnenstad van de stad kon op een gegeven moment niemand meer bij. Belangstellenden die geen plekje kregen, konden op andere plekken in Assen de huldiging op grote beeldschermen volgen.

Vertraging

Het KLM-vliegtuig met de eenenveertig atleten, hun begeleiders en chef de mission Maurits Hendriks landde om even over 17.00 uur op Groningen Airport Eelde, een uur later dan de bedoeling was.

De vertraging was ontstaan door grote drukte op het vliegveld van Sotsji. De meervoudig olympische kampioenen Sven Kramer en Ireen Wüst waren de eersten die de vliegtuigtrap afdaalden, daarbij toegejuicht door honderden mensen die naar het vliegveld waren gekomen.

Bekijk hier enkele foto’s van de huldiging (bron; ANP):

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.