sport

KNVB houdt Gözübüyük komend weekend aan de kant

Door Servaas van der Laan - 25 februari 2014

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük fluit het komend weekend geen wedstrijden in de Eredivisie. Na de veel besproken wedstrijd FC Twente-Feyenoord houdt de KNVB de scheidsrechter een weekje aan de kant.

Dat bevestigt de KNVB dinsdag aan elsevier.nl.

Volgens de KNVB is Gözübüyük ‘gewoon vrij’ en houdt de maatregel geen verband met de wedstrijd FC Twente-Feyenoord van afgelopen weekend.

Blunders

De Haarlemse scheidsrechter raakte in opspraak omdat hij in de beginfase van die wedstrijd Feyenoord tweemaal weigerde een strafschop toe te kennen. Bij één van de situaties had de leidsman Twente-keeper Nick Marsman met rood van het veld moeten sturen.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte Twente de voor Feyenoord dramatische gelijkmaker terwijl ex-Feyenoorder Luc Castaignos in buitenspelpositie stond.

Buitenspel

Volgens de KNVB was het een rechtmatig doelpunt, maar aan dat oordeel wordt openbaar getwijfeld. Volgens oud-scheidsrechter Roelof Luinge had Gözübüyük de late gelijkmaker moeten afkeuren.

Feyenoord-coach Ronald Koeman was woedend na afloop van de wedstrijd. ‘Deze scheidsrechter is niet capabel om te fluiten. Wij moeten dit slikken. Het is een schande wat de scheidsrechter en diens assistenten hebben laten zien,’ fulmineerde hij.

Boze Pellè

Ook Feyenoord-spits Graziano Pellè was boos over het verloop van de wedstrijd. Uit frustratie schopte de Italiaan om zich heen in de spelerstunnel.

De KNVB is een vooronderzoek gestart naar het gedrag van de spits. Hem hangt vermoedelijk een schorsing boven het hoofd voor de cruciale wedstrijd tegen Ajax komend weekend in Rotterdam.

Gedoe

Die wedstrijd zal overigens gefloten worden door Björn Kuipers. Vorig jaar was er gedoe rond de aanstelling van Mario Diks als scheidsrechter bij de klassieker.

Omdat Diks voor de Amsterdamse hoofdsponsor Aegon werkt, zou hij niet objectief de wedstrijd kunnen fluiten. Ajax won die wedstrijd met 3-0.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.