sport

Rooney verdient 60 cent per seconde bij Manchester United

Door Servaas van der Laan - 21 februari 2014

Manchester United-spits Wayne Rooney heeft een nieuw miljoenencontract binnengesleept. De achtentwintigjarige aanvaller gaat een slordige 19 miljoen euro per jaar verdienen, dat is meer dan 60 cent per seconde.

Even inademen en uitademen en er is alweer een euro verdiend. Met een astronomisch miljoenencontract hoopt Manchester United spits Rooney op Old Trafford te houden.

Best betaalde speler

Rooney wordt met afstand de best betaalde speler in de Premier League. Zijn nieuwe contract is goed voor zo’n 19 miljoen euro per jaar.

Dat is 365.000 euro per week, 52.143 euro per dag, 2173 euro per uur, 36 euro per minuut en 60 cent per seconde. Robin van Persie verdiende tot aan vandaag evenveel als Rooney, zo’n 11.850.000 euro per jaar.

Tiger Woods

De Nederlandse aanvaller scoorde tot nu toe in anderhalf seizoen 31 keer voor United. Rooney, sinds 2003 actief in Manchester, staat op een totaal van 208 goals. Daarmee heeft de Brit de 249 doelpunten van clubtopscorer Bobby Charlton in het vizier.

Er zijn overigens sporters die nog meer geld binnenhalen dan Rooney. Volgens zakenblad Forbes strijkt golfer Tiger Woods jaarlijks 56,98 miljoen euro per jaar op. Dat is een ruime 1,80 euro per seconde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.