sport

Skiester (23) verlamd na val op Olympische Winterspelen

Door Shari Deira - 26 februari 2014

De Russische freestyle skiester Maria Komissarova heeft geen gevoel meer in haar benen. Komissarova maakte tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji een val en brak daarbij haar ruggengraat.

De 23-jarige skiester werd na het ongeluk op 15 februari geopereerd in een ziekenhuis in Sotsji. Tijdens de zes uur durende operatie is een metalen implantaat aangebracht.

Benen

Komissarova heeft zelf nog hoop op een goede afloop. ‘Ik voel niets in mijn lichaam beneden mijn navel, maar ik ben sterk en weet dat ik ooit weer op mijn benen zal staan,’ meldt de Russin via Instagram.

De Russische president Vladimir Poetin bezocht Komissarova nog in het ziekenhuis, voor ze werd overgebracht naar een revalidatiekliniek in München. In de kliniek zijn vaker Russische atleten behandeld aan hun verwondingen.

Medaille

Komissarova zal zeker nog de komende drie maanden in de kliniek verblijven. In 2012 was Komissarova de eerste Russische vrouw die een medaille won op het wereldkampioenschap skicross. Ze werd toen tweede.

Bij skicross racen skiërs tegen elkaar op een parcours, dat wordt gekenmerkt door bochten, bermen en schansen. De sport is afgeleid van snowboardcross.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.