sport

Slordig Ajax blijft steken op gelijkspel tegen Utrecht

Door Shari Deira - 02 februari 2014

Ajax heeft voor het eerst in negen wedstrijden weer punten verspeeld. FC Utrecht hield de koploper zondag in eigen stadion op 1-1.

Ajax kwam in de 25ste minuut op voorsprong, dankzij een afstandsschot van Daley Blind. Acht minuten later was het echter al weer gelijk, toen Steve de Ridder na matig verdedigen van Ajax langs doelman Jasper Cillessen glipte en de bal in het lege doel tikte.

In de tweede helft raakte De Ridder nog de lat en schoot Ajacied Lasse Schöne tegen de paal, maar gescoord werd er niet meer.

PSV

PSV heeft zondag een pijnlijke nederlaag moeten incasseren bij RKC Waalwijk. De hekkensluiter van de eredivisie zegevierde voor eigen publiek met 2-0. Evander Sno maakte beide doelpunten voor RKC.

PSV had de afgelopen twee seizoenen ook al verloren in Waalwijk. RKC deed door de knappe zege de laatste plaats in de eredivisie weer over aan ADO Den Haag. Met 22 punten staat de ploeg van trainer Erwin Koeman nu op de 14e plek. PSV blijft op de zevende plaats staan, 15 punten achter koploper Ajax.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.