sport

Sven Kramer: ik had te veel last van mijn rug

Door Servaas van der Laan - 18 februari 2014

Sven Kramer kon dinsdag op de 10.000 meter niet alles geven vanwege een rugblessure. Kramer had al enkele dagen last van die blessure.

‘Niks ten nadele van Jorrit, want die rijdt gewoon een supertijd, maar ik had gewoon te veel last van mijn rug,’ zei Kramer na afloop van de race tegen de camera van de NOS.

Slecht excuus

Kramer noemde zijn rugblessure ‘een slecht excuus’. ‘Een topsporter moet altijd fit zijn en ik ben gewoon te vaak geblesseerd,’ zei hij.

Volgens de Fries kwam hij door zijn blessure in de problemen in de bochten doordat hij zich niet kon ontspannen. ‘Ik heb gewoon het balen van mezelf, balen van mijn lijf,’ zei Kramer.

Grote verrassing

Jorrit Bergsma verraste dinsdag iedereen door een nieuw olympisch record neer te zetten en het goud te pakken. ‘Ik heb nog nooit zo snel geschaatst als Jorrit,’ zie Kramer die daarmee alle krediet in de richting van de winnaar schoof.

Ook met zijn rugblessure zette Kramer hoe dan ook nog een knappe tijd neer die goed was voor het zilver. De 37-jarige Bob de Jong pakte knap brons.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.