sport

Sven Kramer noemt Noorse dopingbeschuldigingen ‘kansloos’

Door Servaas van der Laan - 09 februari 2014

Olympisch schaatskampioen op de vijf kilometer Sven Kramer heeft gereageerd op de vermoedens van de Noorse bondscoach Jarle Pedersen over mogelijk dopinggebruik in de Nederlandse schaatsploeg. ‘Kansloos, ik heb om de twee weken controle’.

‘Eigenlijk moet ik er niet eens op ingaan, maar ik heb denk ik om de twee weken controle gehad,’ zei Kramer zondag tegenover de NOS.

Kijk eens naar jezelf

Kramer adviseert de Noren ‘niet naar de ander te wijzen, maar eens naar zichzelf te kijken’. De Nederlandse schaatser, die zaterdag  de Noor Sverre Pedersen ruim acht seconden achter zich liet, noemt de uitspraken ‘kansloos’.

De Noorse bondscoach Pedersen sprak zijn vermoedens over doping zaterdag openlijk uit tegenover de publieke televisiezender TV2.

Opvallende overmacht

‘In andere sporten wordt ook gebruikt. Dus waarom zou het schaatsen een uitzonderingspositie innemen,’ zei Pedersen die de suprematie van de Nederlandse mannen ‘op zijn minst opvallend’ noemt.

Volgens de Noor zouden er in Nederland veel minder dopingcontroles zijn dan in andere landen. Die opmerking doet Kramer af als onzin. Eerder zei de olympisch kampioen al zijn sport ‘helemaal clean’ te bedrijven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.