sport

Verwarde zwemkampioen Ian Thorpe nam antidepressiva

Door Tom Reijner - 04 februari 2014

In een buitenwijk van de Australische stad Sydney haalde de politie maandag Olympisch zwemkampioen Ian Thorpe in verwarde toestand van de straat. Dinsdag blijkt dat er geen alcohol in het spel is, maar een mix van pijnstillers en antidepressiva.

Thorpe probeerde gisteren in te breken in een busje. Daarop belden getuigen de politie. Volgens zijn zaakwaarnemer James Erskine was de voormalige zwemmer in de veronderstelling dat het busje van een vriend was.

In het ziekenhuis bleek wat Thorpe zoal in zijn lichaam had. Hij heeft het ziekenhuis intussen verlaten.

Kliniek

Donderdag werd bekend dat de zwemkampioen is opgenomen in een afkickkliniek. Hij lijdt aan een depressie en een alcoholverslaving. Thorpe woonde de afgelopen anderhalf jaar in Zwitserland. In december keerde hij terug naar de Australische stad Sydney om de kerstdagen met zijn familie door te brengen.

De olympisch kampioen, die jarenlang de rivaal was van de Nederlandse zwemmer Pieter van den Hoogenband, maakte in 2011 zijn rentree in de hoop zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. In die missie slaagde hij niet.

Hij onthulde vorig jaar in zijn autobiografie dat hij al een groot deel van zijn leven kampt met terugkerende depressies.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.