sport

Video van schietles ‘Blade Runner’ Oscar Pistorius duikt op

Door Anna Vossers - 28 februari 2014

Een paar dagen voordat ‘Blade Runner’Oscar Pistorius zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot, had hij nog schietles. Een video daarvan is vrijdag openbaar gemaakt door nieuwszender Sky News. In de video schiet hij een watermeloen kapot met het pistool waarmee hij later het fotomodel doodde.

De video is te zien op de website skynews.com. Op beelden is te zien hoe Pistorius schietles heeft. Nadat hij met zijn 9mm-pistool de watermeloen uiteen laat spatten, zegt hij: ‘It’s not as soft as brains, but f***, it is a zombie stopper’.

Opvallend detail: de les volgt hij samen met Steenkamps ex-vriend, rugbyheld Francois Hougaard. Deze zou de avond voor de Valentijnsdag waarop Pistorius Steenkamp doodschoot, nog sms-contact met zijn ex-vriendin hebben gehad.

Rechtszaak

Oscar Pistorius moet maandag voor de rechter verschijnen. In augustus hoorde hij al in de rechtbank in Pretoria dat hij wordt verdacht van moord op Steenkamp.

De Zuid-Afrikaan erkent door zijn badkamerdeur te hebben geschoten, maar hij zegt dit te hebben gedaan in de veronderstelling dat hij op een inbreker vuurde. Het was ‘hartstikke donker’ in de slaapkamer en hij had niet gezien dat zijn vriendin niet meer in bed lag.

De rechtszaak in Pretoria tegen de 26-jarige paralympisch atleet duurt naar verwachting drie weken. De zaak wordt in Zuid-Afrika grotendeels live uitgezonden op tv. Pistorius wordt ook verdacht van illegaal wapenbezit en van roekeloos schieten in twee andere gevallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.