sport

‘Volksjongen’ Van Gaal bedankt voor ‘volksclub’ Feyenoord

Door Servaas van der Laan - 26 februari 2014

Ondanks dat Feyenoord en ‘volksjongen’ Louis van Gaal bij elkaar passen, bedankt de trainer voor een avontuur in Rotterdam. Van Gaal gaat er een jaar tussenuit en kan alleen op andere gedachten worden gebracht door een buitenlandse topclub.

Dat zegt Van Gaal in een interview dat binnenkort in de Volkskrant zal worden gepubliceerd.

Geen twijfel

Enkele weken geleden belde technisch directeur van Feyenoord, Martin van Geel, met de huidige bondscoach. In dat gesprek bedankte Van Gaal voor een baan in Rotterdam-Zuid.

‘Ik heb meteen afgezegd. Ik begrijp niet waarom Feyenoord het nog boven de markt laat zweven,’ zegt Van Gaal.

Vereerd

De trainer en Feyenoord werden met elkaar in verband gebracht omdat Feyenoord-trainer Ronald Koeman aan het einde van dit seizoen vertrekt. Van Gaal heeft na het WK met Oranje in Brazilië zijn handen vrij en kon dus aan de slag in de Kuip.

Van Gaal voelde zich vereerd door de interesse van Feyenoord. ‘We passen bij elkaar. Feyenoord is een volksclub en ik ben een volksjongen,’ zegt hij.

Momentum voorbij

Maar het juiste moment is helaas al gepasseerd. Toen Van Geel in 2005 Van Gaal vroeg naar AZ te komen, deed hij dat. ‘Dat heb ik toen gedaan, maar als Feyenoord me toen had gevraagd, had ik gekozen voor Feyenoord.’

Nu wil Van Gaal een sabbatical nemen of eventueel een avontuur bij een buitenlandse topclub aangaan, het liefst in Engeland. ‘Ik heb dan de kans in een vierde land kampioen te worden.’

In 2011 werd Van Gaal ook al door Feyenoord benaderd. Ook toen zei Van Gaal liever een jaartje vrij te nemen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.