sport

Vos pakt voor de zevende keer de wereldtitel veldrijden

Door Anna Vossers - 01 februari 2014

Wielrenster Marianne Vos heeft zaterdag voor de zesde keer op rij, en voor de zevende keer in haar loopbaan, de wereldtitel veldrijden veroverd. De Brabantse fietste in Hoogerheide meer dan een minuut sneller dan de nummer twee.

Vos reed met overtuiging naar haar zevende wereldtitel veldrijden. Al in de openingsronde fietste zij weg van haar concurrenten en zij wist deze de hele tijd op afstand te houden. Vos finishte in een tijd van 39 minuten en 26 seconden.

De Italiaanse Eva Lechner kwam ruim een minuut later als tweede over de finish. De Britse Helen Wyman zat vlak achter Lechner en won brons.

Niet gepland

Dat haar solo al na een kwartier begon was niet gepland, maar Vos wilde snel weg bij Lechner. ‘Ik voelde me eigenlijk niet geweldig, maar ik probeerde haar te lossen en dat lukte,’ zei Vos na de wedstrijd.

Het was voor de Brabantse Vos een echte thuiswedstrijd. ‘Het is geweldig om hier in Nederland te winnen. De toeschouwers waren fantastisch, ze schreeuwden constant mijn naam,’ zei Vos.

Zevende keer

Vos won het WK voor het eerst in 2006 in Zeddam. In 2009 won zij weer, om de titel vervolgens telkens te prolongeren. Zij is ook wereldkampioen op de weg.

Vos werd in november nog geopereerd aan haar buikwand, maar herstelde snel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.