sport

Zwaarbevochten zege voor Ajax op FC Groningen

Door Shari Deira - 06 februari 2014

Ajax heeft donderdagavond met moeite gewonnen van FC Groningen. Invaller Kolbeinn Sigthorsson behoedde de koploper van de eredivisie in de slotfase voor een tweede gelijkspel op rij (2-1).

Ajax heeft daardoor een voorsprong van 4 punten op nummer 2 FC Twente, dat nog wel een uitwedstrijd tegen FC Groningen tegoed heeft.

Ajax miste vooral voor rust kans op kans maar kwam na 28 minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Lasse Schöne. Filip Kostic maakte na 42 minuten gelijk. In de tweede helft raakten Tjaronn Chery en Richairo Zivkovic de lat voor FC Groningen, waarna Sigthorsson voor opluchting zorgde.

PEC Zwolle

Er was donderdag nog meer eredivisie-voetbal. PEC Zwolle heeft de derde eredivisiewedstrijd op rij gewonnen. FC Utrecht werd in de eigen Galgenwaard met 1-2 geklopt, waardoor die ploeg al zes wedstrijden zonder zege is.

De ploeg van trainer Ron Jans profiteerde optimaal van een rode kaart aan de zijde van Utrecht, waar Adam Sarota na een uur spelen uit het veld werd gestuurd. Invallers Denis Mahmudov en Fred Benson scoorden vervolgens. Namens Utrecht had Juan Agudelo in de eerste helft voor de 1-0 gezorgd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.