sport

Bondscoach Van Gaal ‘verbijsterd’ over zware blessure Strootman

Door Tomasz Blom - 10 maart 2014

AS Roma-middenvelder Kevin Strootman scheurde zondag de kruisband van zijn linkerknie en moet het aankomende WK in Brazilië laten schieten. Bondscoach Louis van Gaal liet weten zeer teleurgesteld te zijn.

Strootman (24) kwam zondag vroeg in de Serie A-wedstrijd tegen Napoli verkeerd terecht. Aanvankelijk probeerde de middenvelder van AS Roma nog door te spelen.

Na dertien minuten verliet Strootman alsnog in tranen het veld met een gescheurde kruisband.

WK

De vorig jaar van PSV overgenomen speler was bezig aan een uitstekend debuutseizoen bij Roma en hoopte op het aankomend WK in Brazilië een belangrijke rol in Oranje te kunnen vervullen.

Voor een kruisbandblessure staat normaalgesproken een hersteltijd van zes tot negen maanden. Het is daarom uitgesloten dat Strootman in juni met Oranje mee kan naar het WK.

Van Gaal

De bondscoach heeft verschillende keren gezegd dat alleen Robin van Persie, Arjen Robben en Strootman zeker waren van een definitieve plek in de selectie van Oranje. Onder van Gaal werd Strootman bovendien derde aanvoerder van het Nederlands elftal.

Van Gaal noemde het uitvallen ‘dramatisch voor Kevin’. Hij zei het zich te kunnen voorstellen dat de wereld op dit moment voor Strootman even instort. ‘Ook voor het Nederlands elftal is dit een aderlating. Kevin heeft een heel grote bijdrage geleverd aan onze kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Wij deden nooit tevergeefs een beroep op hem’ vervolgde de keuzeheer van Oranje.

Als troost bevindt Strootman zich wel in goed gezelschap. Eerder werd bekend dat Theo Walcott (Engeland), Sami Khedira (Duitsland), Radamel Falcao (Colombia) en Giuseppe Rossi (Italië) zo goed als zeker het WK zullen missen door vergelijkbare blessures.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.