sport

FC Twente op valreep langs AZ, klimt naar tweede plek

Door Tom Reijner - 16 maart 2014

FC Twente bezet wederom de tweede plaats van de eredivisie. De club uit Enschede wist zondag twee seconden voor tijd te winnen van AZ met 2-1.

In punten staan Twente en Vitesse nu gelijk. Ajax is op ruime afstand van de twee clubs koploper van de eredivisie.

Voorsprong

Vlak voor rust kwam AZ op voorsprong. Steven Berghuis was daarvoor verantwoordelijk. De vleugelspits, nota bene oud-speler van FC Twente, schoot een vrije trap hard én via de handen van Twente-doelman Nick Marsman in het doel.

Na de rust voerde de club uit Enschede de druk op. De gelijkmaker viel in de 69e minuut en kwam op naam van invaller Youness Mokhtar. Dusan Tadic wist uiteindelijk in de slotseconden van de extra tijd het winnende doelpunt te maken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.