sport

Fred Rutten volgt Koeman op als coach van Feyenoord

Door Tom Reijner - 03 maart 2014

Fred Rutten wordt vanaf 1 juli de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De 51-jarige oefenmeester tekent binnenkort in De Kuip een contract voor één jaar.

‘Er is, na magere jaren, in Rotterdam echt weer wat neergezet, zowel in financieel als in sportief opzicht. Aan alles voel en merk je de breed levende ambitie om door te gaan op de succesvol ingeslagen weg. Daar wil en denk ik mijn steentje aan bij te kunnen dragen, zegt een ‘buitengewoon blije’ Rutten in een persbericht op de website van de club.

Visies

Hij volgt Ronald Koeman op, die aan het einde van het seizoen vertrekt. Rutten was eerder werkzaam als hoofdtrainer van FC Twente, PSV en Schalke 04 en Vitesse.

Na afloop van vorig seizoen liet Rutten weten zijn contract met Vitesse niet te willen verlengen. De visies van hem en van clubeigenaar Merab Zjordania liepen te ver uiteen, zei hij. Sindsdien zit hij zonder club.

Uniek

Na de aankondiging van Koeman dat hij na dit seizoen weggaat bij Feyenoord, bedankten verschillende trainers voor de functie. Bondscoach Louis van Gaal liet twee weken geleden al weten dat hij niet bij de Rotterdamse club aan de slag wilde.

In navolging van hem zei ook Co Adriaanse niets te voelen voor een trainerschap bij Feyenoord. De oud-trainer van onder meer AZ en Ajax vindt de sfeer in De Kuip ‘te intimiderend’, maar daar is Rutten het niet mee eens: hij vindt de sfeer ‘uniek’ en het Legioen (de supporters van Feyenoord) ‘hondstrouw’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.