sport

Huilende ex-vriendin beschuldigt schietgrage Pistorius van bedrog

Door Tom Reijner - 07 maart 2014

Een ex-vriendin van de 27-jarige atleet Oscar Pistorius kon vrijdag in de rechtbank haar tranen niet bedwingen toen zij vertelde dat de Zuid-Afrikaan tijdens hun relatie meermaals vreemdging.

Zijn bedrog zorgde ervoor dat de relatie tot tweemaal toe werd verbroken, zei Samantha Taylor tijdens de rechtszitting.

Pistool

De ex-vriendin van Pistorius vertelde op de vijfde dag van het proces ook dat hij een keer vanuit een auto op een verkeerslicht schoot. Hij zou altijd een pistool bij zich hebben en geregeld tegen Taylor hebben geschreeuwd.

De atleet, ook wel bekend als ‘Blade Runner‘ vanwege zijn beenprotheses, is volgens Taylor zeker twee keer eerder ’s nachts met zijn pistool in de hand op onderzoek uitgegaan, omdat hij dacht dat er een inbreker rondliep.

Een paar dagen voordat Pistorius zijn vriendin doodschoot, had hij nog schietles. Een opgedoken video getuigt daarvan.

Badkamer

Pistorius en Taylor hadden in 2011 een relatie. Het ging definitief uit toen Pistorius een relatie kreeg met het 29-jarige model Reeva Steenkamp, die hij in februari 2013 doodschoot door de deur van de badkamer.

Hij houdt nog altijd vol dat hij dacht dat zij een inbreker was. Als Pistorius wordt veroordeeld voor moord, kan hij een levenslange gevangenisstraf tegemoetzien, en is de minimale straf 25 jaar. Een veroordeling voor enkel doodslag of dood door schuld zou hem in het ergste geval een straf van 15 jaar opleveren. De rechtszaak loopt tot 20 maart.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.