sport

‘Silvio Berlusconi is van plan AC Milan te verkopen’

Door Tom Reijner - 07 maart 2014

Silvio Berlusconi wil af van de Italiaanse voetbalclub AC Milan. De oud-premier van Italië en eigenaar van de club zou de van oorsprong Amerikaanse investeringsmaatschappij Lazard Ltd. hebben ingeschakeld om de club bij potentiële kopers aan te bieden.

Dat meldt de financiële nieuwszender Bloomberg.

Verkoop

De mogelijke verkoop worden ontkend door een woordvoerder van Fininvest – het investeringsbedrijf van Berlusconi. Hij spreekt van ‘ongefundeerde informatie’.

Maar volgens Bloomberg-journalist Jonathan Ferro blijkt uit ‘vertrouwelijke financiële kringen’ wel degelijk dat de multimiljardair de zevenvoudig winnaar van de Champions League op de markt wil brengen.

Waarde

De waarde van AC Milan wordt momenteel geschat op 688 miljoen euro en is daarmee de op vijf na waardevolste club ter wereld. Volgens Bloomberg vertegenwoordigen alleen Real Madrid (2,38 miljard euro), Manchester United (2,29 miljard), FC Barcelona (1,88 miljard), Arsenal (959 miljoen) en Bayern München (938 miljoen) meer waarde dan Milan.

Als het inderdaad tot een verkoop van Milan komt, wordt het de volgende Italiaanse topclub zijn die in buitenlandse handen komt. Stadgenoot Internazionale wordt sinds september 2013 geleid door de Indonesiër Erick Thohir. Amerikanen namen eerder al AS Roma over.

Seedorf

Berlusconi is sinds 1986 eigenaar van AC Milan. Onlangs benoemde hij zijn dochter Barbara tot directielid van de club. De Nederlandse oud-international Clarence Seedorf is er hoofdtrainer.

Hij speelde van 2002 tot 2012 voor AC Milan en won daar vele prijzen, waaronder vier Champions League-titels.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.