sport

Van Persie schiet United met drie goals naar kwartfinale CL

Door Servaas van der Laan - 19 maart 2014

Robin van Persie heeft zijn ploeg Manchester United geheel op eigen houtje naar de kwartfinale van de Champions League geschoten. De Nederlander maakte met drie doelpunten de 2-0 nederlaag tegen Olympiakos weer goed.

Van Persie benutte na 25 minuten een strafschop, die hij zelf had verdiend. Het was zijn landgenoot Björn Kuipers die resoluut naar de stip wees.

Vrije trap

Vlak voor rust bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte over twee wedstrijden met Olympiakos. Daarmee leek de wedstrijd op strafschoppen aan te gaan. Maar na 52 minuten schoot Van Persie ook nog een vrije trap raak waarmee hij Old Trafford in extase bracht. United kwakkelt al maanden van het ene slechte resultaat in het andere.

Toch was er ook een smetje op de mooie avond voor de Nederlander. Vlak voor tijd viel de spits uit met een ogenschijnlijk zware blessure.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.