sport

Ajax-fans zien vanwege ‘clubbelang’ af van kort geding

Door Tomasz Blom - 25 april 2014

Leden van de Amsterdamse supportersgroep VAK410 spannen toch geen kort geding aan tegen het besluit van Ajax om de aanhangers aankomende kampioenswedstrijd te weren. De supporters vinden het op dit moment belangrijker om eenheid uit te stralen.

Dat zegt de advocaat van de Ajax-fans Christian Visser vrijdagochtend op BNR Nieuwsradio.

Clubbelang

Deze week maakte de Amsterdamse club bekend het hele supportersvak te straffen naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Enkele fans die niet aanwezig waren bij deze ontsierde wedstrijd overwogen daarop een kort geding aan te spannen.

De voetbaladvocaat is van mening dat hij een sterke zaak zou hebben. ‘Ajax kan geen koop ongedaan maken die gesloten is.’ Na beraad zijn de supporters toch tot de slotsom gekomen geen ‘onderlinge strijd’ te willen aanwakkeren. Volgens Visser vinden de aanhangers ‘het niet in het belang van de club om juist op dit moment te gaan procederen’.

De Kuip

Het bedrag waarvoor de fans zondag vernielingen in De Kuip aanrichtten, is inmiddels vastgesteld op 66.000 euro. Dat meldt stadiondirecteur Jan van Merwijk vrijdag.

Eerder werd het bedrag 6.000 euro lager geschat. Volgens Van Merwijk is de meeste schade hersteld of gecamoufleerd. Hoewel niet alles meteen kon worden vervangen, is alles in orde ‘om het publiek komende zondag veilig en zonder problemen te kunnen ontvangen’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.