sport

Ajax-supporters overwegen kort geding tegen eigen club

Door Tomasz Blom - 24 april 2014

Ajax laat donderdag weten alle leden van de supportersgroep VAK 410 zondag te weren bij de kampioenswedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo. De uitgesloten supporters overwegen nu een kort geding aan te spannen.

Ajax besloot aanvankelijk dat alleen de vierhonderd leden van VAK 410 die zondag in de buurt zaten van het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale niet welkom waren.

Kort geding

Ruim honderd leden van de supportersgroep hebben kaarten voor de wedstrijd. Ajax gaat de tickets niet opnieuw aanbieden, waardoor de Ajax-tribune in het Heracles-stadion niet geheel gevuld zal zijn.

Volgens de advocaat Christian Visser, die benaderd is door een aantal individuele leden van VAK 410, ‘bestaat er geen grond voor de beslissing, want niet iedereen van het vak is bij de wedstrijd geweest’. ‘We zijn aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een kort geding’ zegt Visser tegen elsevier.nl. De advocaat kon nog niet zeggen wanneer het besluit over een eventueel kort geding zal volgen.

KNVB

Directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen zegt blij te zijn met de maatregel van Ajax. ‘Ik sta daar helemaal achter, het moet maar eens afgelopen zijn.’

Het maakt Van Oostveen niet uit dat de maatregel ook supporters treft die zondag niet aanwezig waren bij ontsierde finale. Volgens de directeur gaat het om mensen ‘die graag horen bij een groep die zich al herhaaldelijk heeft misdragen‘. Van Oostveen spreekt de hoop uit dat er nu snel een voetbalwet met een meldingsplicht komt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.