sport

Alle 33 gearresteerde supporters Ajax en PEC Zwolle weer vrij

Door Anna Vossers - 21 april 2014

Alle voetbalsupporters die zondag in en rond de Kuip in Rotterdam werden gearresteerd vanwege misdragingen bij de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle, zijn weer vrij. Ze hebben allemaal een boete of ‘andere regeling’ gekregen.

Dat zegt de Rotterdamse politie. In totaal werden 33 mensen opgepakt, vooral voor baldadigheid, openbaar dronkenschap, belediging, vuurwerkbezit en het negeren van bevelen. Het ging om supporters van beide clubs en acht Feyenoordfans, die zonder ticket op weg waren naar het stadion en onderweg agenten beledigden.

Huldiging

PEC Zwolle, dat de beker won met een onverwachte 5-1 zege, wordt maandagmiddag vanaf 15.00 uur gehuldigd in de thuisstad. De ploeg vaart een ereronde door Zwolle.

De ploeg werd vannacht om 1.00 uur al onthaald door duizenden supporters. Op viaducten boven de snelweg stonden supporters met zaklampen, bij het IJsseldeltastadion werd vuurwerk afgestoken.

PEC Zwolle heeft een goed seizoen gedraaid: de Zwollenaren waren voor de overwinning op Ajax al verzekerd van deelname aan Europees voetbal in het volgende seizoen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.