sport

Atlético Madrid schakelt FC Barcelona uit in Champions League

Door Anna Vossers - 09 april 2014

FC Barcelona is door Atlético Madrid uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. Daarmee maakten de voetballers uit Madrid een einde aan de heerschappij van Barcelona, dat de afgelopen zes jaar de halve finale wel wist te halen.

De wedstrijd tussen de Spaanse topclubs Atlético Madrid en FC Barcelona, beide geleid door Argentijnse coaches, leverde spannend voetbal op. Na de 1-1 van vorige week zou de winnaar doorgaan naar de halve finales van de Champions League.

Atlético Madrid heeft sinds 1974 geen halve finale in de Champions League meer gespeeld, maar is in vorm en verloor dit seizoen pas één keer in het eigen stadion, dus FC Barcelona wist dat het spannend zou worden.

Koke

Spannend werd het direct. Al na vijf minuten kwam thuisploeg Atlético Madrid op voorsprong door een goal van Koke. Op een kopbal van Messi richting doel na kwam FC Barcelona de eerste 20 minuten van de eerste helft niet aan de beurt.

Later in de eerste helft leek Barcelona zich enigszins te herpakken, en de wedstrijd bleef de volle 90 minuten spannend, maar écht gevaarlijk werden de Catalanen niet. Atlético miste desondanks meerdere kansen op een tweede treffer en de wedstrijd eindigde in 1-0.

 

Bayern

In Duitsland speelde titelverdediger Bayern München tegen Manchester United. Ook deze ploegen hadden hiervoor 1-1 gespeeld, dus ook hier kon de return op papier nog alle kanten opgaan.

Na een doelpuntloze eerste helft wisten de traag opstartende Duitsers zich uiteindelijk gemakkelijk te plaatsen in de thuiswedstrijd, na treffers van Mario Mandzukic, Thomas Müller en Arjen Robben. De eindstand werd 3-1.

Vrijdag is de loting voor de halve finales. Aangezien naast Chelsea ook Real Madrid zich al wist te plaatsen, kan er een Madrileens onderonsje ontstaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.