sport

AZ door Benfica uitgeschakeld in Europa League

Door Anna Vossers - 10 april 2014

AZ is donderdag als laatst overgebleven Nederlandse ploeg in Lissabon door Benfica uitgeschakeld bij het Europees voetbal. De Alkmaarders verloren ook de return van de kwartfinales van de Europa League.

De Portugese topclub won vorige week in Alkmaar al met 1-0 van de Nederlanders en was donderdag ook in het eigen Estádio da Luz -waar het al sinds 2012 niet meer heeft verloren- met 2-0 een maatje te groot voor AZ.

AZ wist al dat het zou moeten stunten om in de halve finale te komen, maar trainer Dick Advocaat zei vooraf dat hij hoopte op een ‘geniepig doelpuntje’.

Rodrigo

In begin van de wedstrijd stond AZ er nog niet eens zo slecht voor, terwijl Benfica al in de tweede minuut verdediger Silvio aan de kant moest zetten met een blessure na een botsing met medespeler Luisão.

Maar in de 39ste minuut wist Spanjaard Rodrigo vanaf de tweede paal een mooie voorzet van Salvio binnen te tikken. Daarna deed Benfica, dat de buit eigenlijk al binnen had, wat rustiger aan.

Halverwege de tweede helft besliste Rodrigo uiteindelijk de wedstrijd door, weer na een voorzet van Salvio, nog een tweede goal te maken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.