sport

Deur Feyenoord-supporters in Arena nog niet dicht

Door Servaas van der Laan - 24 april 2014

Dat Ajax-supporters de komende jaren niet meer naar de Kuip mogen voor de Klassieker tegen Feyenoord, wil niet zeggen dat Feyenoord-supporters de omgekeerde route niet mogen afleggen. Feyenoord heeft daarover nog geen beslissing genomen.

Dat zegt een woordvoerder van Feyenoord tegen RTV Rijnmond.

Begrip

Feyenoord zegt begrip te hebben voor het besluit van Ajax om de komende drie jaar in elk geval geen supporters mee te nemen naar de Kuip: ‘Maar dat betekent niet dat wij niet zover zijn om omgekeerd te roepen dat wij dan ook maar geen supporters meenemen naar de Arena.’

De Rotterdamse club wil de komende weken eerst met de burgemeester, politie en de supporters de situatie gaan bespreken. Pas dan zal er een besluit worden genomen.

Zwarte rand

Feyenoord noemt het ‘curieus’ dat Ajax de beslissing heeft genomen op basis van de bekerfinale tegen PEC Zwolle. ‘Dit heeft niets te maken met de rivaliteiten tussen Feyenoord en Ajax,’ zegt de woordvoerder.

Het naderende kampioenschap van Ajax heeft door de zeperd tegen PEC Zwolle en de zich misdragende fans een zwarte rand gekregen. Overigens moeten de Amsterdammers in de komende twee duels nog wel een punt zien te pakken. Tegenstanders Heracles Almelo en NEC staan weliswaar lager op de ranglijst dan PEC Zwolle, maar kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.