sport

Europa League: AZ verliest thuisduel Benfica

Door Shari Deira - 03 april 2014

AZ is donderdagavond tijdens het eerste duel in de kwartfinale van de Europa League onderuit gegaan tegen Benfica (0-1). Eduardo Salvio maakte vlak na rust het enige doelpunt van de wedstrijd in Alkmaar.

De return staat voor volgende week in Estadio da Luz van Lissabon op het programma. AZ kon de verliezend finalist van vorig seizoen in de Euopa League alleen in de eerste helft partij geven.

Aron Johannsson miste in de 19de minuut een prachtige kans op de openingstreffer. Het elftal van trainer Dick Advocaat kon na rust geen vuist meer maken. AZ leed de eerste nederlaag in 11 Europese duels.

Voorschot

FC Basel heeft donderdagavond een groot voorschot genomen op een plaats in de halve finales van de Europa League. De Zwitserse club versloeg op eigen veld Valencia met 3-0.

De Argentijn Matias Delgado maakte in het laatste kwartier van de eerste helft twee treffers. In de extra tijd tilde Valentin Stocker de score naar 3-0. Volgende week donderdag is de return in Spanje.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.