sport

Feyenoord stelt kampioensfeest uit voor Ajax

Door Shari Deira - 13 april 2014

Ajax heeft zondagmiddag voor eigen publiek met 3-2 van ADO Den Haag gewonnen. Die zege volstaat nog niet voor de vierde landstitel op rij, omdat concurrent Feyenoord ook van PSV won (0-2).

Ajax heeft op 27 april aan een gelijkspel bij Heracles Almelo voldoende voor de landstitel. Het sluit de competitie op 3 mei af met een thuiswedstrijd tegen NEC. De competitie ligt komend weekend stil vanwege de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle.

Christian Poulsen kopte Ajax in de 36ste minuut op voorsprong (1-0). Nog geen minuut later passeerde Stefano Denswil zijn eigen doelman (1-1). Davy Klaassen en Thulani Serero brachten Ajax na rust op de drempel van de 33ste landstitel (3-1). In blessuretijd bepaalde Tom Beugelsdijk de eindstand op 3-2.

Overwinningen

De ploeg van trainer Ronald Koeman won in Eindhoven met 2-0 van PSV. Joris Mathijsen (29ste minuut) en Daryl Janmaat (76ste) maakten de doelpunten van Feyenoord.

Het elftal van Koeman staat door een reeks van zes overwinningen stevig op de tweede plaats, met 63 punten uit 32 duels. FC Twente volgt op 4 punten, PSV is vijfde met 53 punten en kan de voorronde van de Champions League vergeten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.