sport

Frank de Boer gaat in gesprek met Tottenham Hotspur

Door Tomasz Blom - 29 april 2014

De Londense voetbalclub Tottenham Hotspur wil Frank de Boer volgend seizoen als opvolger van de tegenvallende Tim Sherwood. Na de laatste competitiewedstrijd van Ajax op 3 mei tegen NEC hakt de succesvolle trainer de knoop door.

Dat zegt de De Boer dinsdag in een interview met de NOS. Hij wil eerst ‘praten en luisteren’, daarna zal hij zijn gevoelens laten spreken.

Ambities

Volgens de trainer past Tottenham goed bij zijn ambities. ‘Ik wil iets toevoegen aan een club. Dat mensen kunnen zeggen dat ze de hand Frank de Boer zien.’

Nadat Louis van Gaal besloot niet met de Engelsen in zee te gaan, meldde de club zich bij de Amsterdamse clubleiding. Eerder dit jaar ontsloeg Tottenham de Portugese trainer André Villas-Boas. Zijn opvolger, Sherwood, heeft ook weinig indruk kunnen maken. De club staat zesde in de Engelse competitie en heeft een achterstand van veertien punten op de koploper Liverpool.

Populair

De trainer is erg populair bij zowel aanhang als spelers. Afgelopen zondag werd De Boer als eerste trainer in de geschiedenis vier keer op rij Nederlands kampioen. Onder andere verdediger Joël Veltman sprak na het kampioensfeest de hoop uit dat zijn coach zou aanblijven. ‘We willen hier iets moois bouwen. Hopelijk bouwt hij mee.’

Ajaxfans maakten maandagavond al een Facebook-pagina aan waar opgeroepen wordt dat ‘Frank moet blijven’. De pagina had dinsdagmiddag zo’n 15.000 likes.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.