sport

‘Gesink niet in Amstel Gold Race door hartproblemen’

Door Tomasz Blom - 15 april 2014

Wielrenner Robert Gesink gaat zondag naar verluidt niet van start in de Amstel Gold Race. De kopman van de Belkin-formatie zou te veel last hebben van stress en daardoor tijdens grote koersen kampen met hartritmestoornissen.

Dat meldt AD Sportwereld dinsdag. Volgens de krant bevestigen diverse bronnen binnen Belkin de hartproblemen van Gesink.

Afstappen

Gesink is de afgelopen jaren een aantal keer afgestapt tijdens wielerkoersen. Zo rijdt hij in 2011 het Nederlands Kampioenschap niet uit en vliegt hij in 2013 vroegtijdig naar huis tijdens de Giro d’Italia (Ronde van Italië).

Dit jaar stapt de renner af in de Tirreno-Adriatico en vorige week in de Ronde van het Baskenland. Daar lijkt nu een afzegging voor de Amstel Gold Race, de enige Nederlandse klassieker, bij te komen.

Stress

Na zijn opgave in de Giro van 2013 werd Gesink uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis. Hierbij zou zelfs een chip bij zijn hart zijn geplaatst om hartritmestoornissen te kunnen ontdekken.

Het onderzoek leverde geen fysieke oorzaak op. Artsen nemen daarom aan dat de problemen vooral te maken hebben met mentale druk en stress.

Belkin wil vooralsnog niet reageren op de berichten. Wel is er vanavond om 18.00 uur een persconferentie van Gesink aangekondigd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.