sport

Manchester United ontslaat trainer David Moyes per direct

Door Shari Deira - 22 april 2014

Manchester United ontslaat trainer David Moyes vanwege teleurstellende resultaten. Moyes is pas tien maanden trainer van de club, en United is in die tijd uitgeschakeld in de Champions League en FA Cup en staat zevende in de Premier League.

United ontbreekt komend seizoen voor het eerst sinds 1995 in de Champions League. De club geeft geen commentaar op het vertrek van Moyes (50). De directie bedankt Moyes op de website voor zijn inzet, eerlijkheid en integriteit.

Contract

Moyes volgde dit seizoen sir Alex Ferguson op als trainer van Manchester United, de club van spits Robin van Persie, en tekende een contract voor zes jaar. Ferguson ging na 26 jaar met pensioen.

Zondag verloor United met 2-0 Everton, de club waar Moyes hiervoor elf jaar trainer was. Naar verwachting zal Ryan Giggs de wedstrijd van United aanstaande zaterdag leiden.

Opvolger

Er was veel kritiek op de manier van leiding geven van Moyes. Hij zou diverse keren zijn uitgevallen tegen de spelers. Toen de middenvelder Anderson vertrok in Fiorentina zei hij dat meer spelers weg wilden bij United, maar later nam hij zijn woorden terug.

Wie Moyes definitief zal opvolgen, is nog onduidelijk. Veel Engelse kranten denken dat bondscoach Louis van Gaal de nieuwe trainer zal worden. Van Gaal heeft al aangegeven dat hij openstaat voor een vertrek naar de Premier League.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.