sport

Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van AZ

Door Anna Vossers - 18 april 2014

Voormalig bondscoach Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van AZ. De gesprekken met de 49-jarige opvolger van interim-trainer Dick Advocaat zijn zo goed als rond.

Dat schrijft De Telegraaf. AZ heeft het nieuws bevestigd.

Van Basten liet eind januari weten dat hij zijn contract bij SC Heerenveen niet zou verlengen. Officieel omdat hij ‘niet het juiste gevoel’ meer had, maar waarschijnlijk speelde mee dat de club financiële problemen heeft en hem niet genoeg perspectief kon bieden.

Play-offs

Van Bastens oude ploeg van SC Heerenveen en zijn nieuwe club AZ komen elkaar mogelijk nog tegen in de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. Heerenveen staat zesde, AZ zevende, en nummer 6 en 7 nemen het tegen elkaar op. En mocht er nog wat van positie worden gewisseld, dan kunnen ze elkaar tegen komen in de beslissende wedstrijd.

Van Basten voetbalde voor Ajax en AC Milan. Acht jaar nadat hij stopte met spelen, in 2003, werd hij trainer bij Jong Ajax. Daarna werd hij bondscoach en trainer van Ajax.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.