sport

Real Madrid en Chelsea door naar halve finale Champions League

Door Anna Vossers - 08 april 2014

Chelsea gaat ten koste van Paris Saint-Germain door naar de halve finales van de Champions League. Real Madrid mag ondanks een verloren return tegen Borussia Dortmund eveneens een semifinale spelen.

Chelsea had eerder de uitwedstrijd in Parijs met 3-1 verloren, maar won dinsdagavond thuis in Stamford Bridge dankzij een laat doelpunt van invaller Demba Ba met 2-0, wat net genoeg was voor de ploeg van José Mourinho.

Mourinho haastte zich na deze goal het veld op om de Engelsen erop te wijzen dat zij vol in de verdediging moesten. ‘Het was een moeilijke wedstrijd,’ zei de Portugees achteraf, maar het doelpunt van Demba Ba vond hij ‘dik verdiend’.

Madrid

Real Madrid, dat er voor dinsdagavond beter voor leek te staan dan Chelsea, na een met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund, kreeg het dinsdag eveneens moeilijk. Topspeler Cristiano Ronaldo was niet fit en moest bankzitten.

Al na 17 minuten miste Angel Di María van Borussia Dortmund een strafschop, maar na 24 minuten scoorde zijn ploeggenoten Marco Reus alsnog de 1-0. Een klein kwartier later tikte hij een tweede bal binnen.

Na deze twee goals verzwakten de Duitsers, en zij verzuimden de benodigde derde treffer te maken, waardoor het toch Real Madrid is dat een halve finale zal spelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.