sport

Real Madrid in finale Champions League, record voor Ronaldo

Door Shari Deira - 29 april 2014

Real Madrid heeft zich dinsdagavond op superieure wijze als eerste club geplaatst voor de finale van de Champions League. De club uit Spanje won verrassend eenvoudig van Bayern München (0-4).

Real Madrid won vorige week voor eigen publiek ook al van Arjen Robben en zijn ploeggenoten (1-0). De formatie rekende dinsdag binnen 34 minuten af met de Duitse titelverdediger in de Champions League. Sergio Ramos scoorde in de 16e en 20e minuut.

Record

Cristiano Ronaldo maakte na 34 minuten zijn vijftiende treffer van dit seizoen in de Champions League en schreef daarmee geschiedenis. Hij trof in de voorlaatste minuut nogmaals doel.

Ronaldo stond met 14 treffers op gelijke hoogte met Lionel Messi (Barcelona), die in het seizoen 2011-2012 tot die prestatie kwam. José Altafini (AC Milan) scoorde in het seizoen 1962/1963 ook 14 keer, toen het belangrijkste toernooi voor Europese clubteams nog als Europa Cup 1 door het leven ging

Real Madrid stuit op 24 mei tijdens de finale in Lissabon op de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Chelsea en Atletico Madrid, die elkaar woensdag in Londen treffen. Het eerste duel tussen beide ploegen in Spanje leverde geen doelpunten op (0-0).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.