sport

Supporters Vitesse in protestmars naar wedstrijd tegen Ajax

Door Servaas van der Laan - 06 april 2014

Ruim tweehonderd Vitesse-supporters zijn zondag in een protestmars naar de Gelredome getrokken. De Arnhemse fans protesteren tegen de Russische/Londense invloed op hun club.

De fans verzamelden zich zondagochtend op de Arnhemse Korenmarkt om vanaf daar naar de Gelredome te lopen. De supporters dragen een groot spandoek met de tekst ‘Vitesse is van ons’.

Uitleg

Bij het stadion hopen de supporters te spreken met voorzitter Joost de Wit. Ze eisen tekst en uitleg van de bestuurder over de uitspraken die voormalig eigenaar Merab Jordania afgelopen week deed in De Telegraaf.

Volgens de Georgiër wordt Vitesse door Chelsea gezien als opleidingsplek en mag het team geen kampioen worden om zo een directe confrontatie tussen Chelsea en Vitesse in de Champions League te voorkomen.

Bedreiging

Jordania heeft intussen een stadionverbod. Ook heeft De Wit aangifte tegen de Georgiër gedaan wegens bedreiging.

Onder politiebegeleiding zijn de supporters zondag aangekomen bij het stadion. Daar dreigde een confrontatie met Ajax-supporters, schrijft De Gelderlander.

Politie en Mobiele Eenheid zijn tussenbeide gekomen en hebben een directe confrontatie weten te voorkomen. Het duel tussen Vitesse en Ajax begint om 14.30 uur. Als nummer 2 Feyenoord in de Kuip tegen RKC punten morst, kan Ajax dit weekend al kampioen worden. Iets wat Vitesse, volgens Jordania, niet zou ‘mogen’ van Chelsea.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.