sport

Twee keer gelijkspel in kwartfinale Champions League

Door Shari Deira - 01 april 2014

FC Barcelona en Atlético Madrid hebben elkaar in het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League in evenwicht gehouden (1-1). Ook de wedstrijd tussen Manchester United en Bayern München eindigde in gelijkspel.

Het lukt Barcelona niet om te winnen van de Madrilenen. Na 90 spannende minuten, met alleen ver in de tweede helft ook goed voetbal, stond er 1-1 op het scorebord van Camp Nou.

De Madrilenen waren daar het meest tevreden mee. De Braziliaan Diego zorgde na rust voor 0-1, zijn landgenoot Neymar maakte gelijk.

Rood

Ook de eerste confrontatie tussen Manchester United en Bayern München in de kwartfinale van de Champions League heeft een gelijkspel opgeleverd: 1-1. De Engelse club nam op het eigen Old Trafford in de 58ste minuut de leiding via Nemanja Vidic. Bastian Schweinsteiger zorgde 9 minuten later voor de gelijkmaker.

De Duitse doelpuntenmaker werd in de laatste minuut met rood (twee keer geel) van het veld gestuurd. Arjen Robben speelde de hele wedstrijd bij titelverdediger Bayern München, zijn directe tegenstander Alexander Büttner werd een kwartier voor tijd vervangen. Volgende week woensdag is de return in München.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.