sport

‘Van Gaal tekent miljoenencontract bij Manchester United’

Door Shari Deira - 26 april 2014

Louis van Gaal vertrekt na het WK in Brazilië naar Manchester United. De bondscoach heeft vrijdagavond een akkoord bereikt over een meerjarig miljoenencontract bij de Britse club.

Van Gaal onderhandelde de afgelopen dagen in een villa in de Portugese Algarve, meldt De Telegraaf zaterdag. Onmiddellijk na de uitschakeling van Nederland op het WK zal Van Gaal bij United in dienst treden.

Resultaten

Van Gaal volgt bij Manchester United David Moyes op die deze week per direct werd ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Moyes was pas tien maanden trainer van de club.

De Nederlandse bondscoach krijgt een zware klus bij United omdat hij een compleet nieuw elftal moet opbouwen, schrijft de krant. Daarvoor krijgt Van Gaal 100 miljoen euro aan transfergeld tot zijn beschikking. Hij heeft al wat aanbevelingen voor versterking gedaan.

Voetbalvisie

Twee weken geleden had de familie Glazer, eigenaar van Manchester United, een ontmoeting met Van Gaal. Ook United-directeur Ed Woodward was daarbij aanwezig. De top van de club was onder de indruk van Van Gaals voetbalvisie.

Van Gaal wilde pas over een contract praten met de club als het ontslag van Moyes was geregeld. Hij had al een contract klaarliggen om bij Tottenham Hotspur aan de slag te gaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.