sport

Van Hanegem keert terug bij oude liefde Feyenoord

Door Tomasz Blom - 23 april 2014

Feyenoord en Willem van Hanegem zijn het eens over de functie die de oud-voetballer en -trainer gaat bekleden bij de Rotterdamse club. Het Feyenoord-icoon zal als een klankbord voor de directie gaan fungeren.

Dat zei technisch directeur Martin van Geel woensdag tegen RTV Rijnmond.

Van Geel zegt dat er regelmatig technische zaken met Van Hanegem zullen worden besproken, maar dat Feyenoord ‘er liever geen officiële functie aan hangt’.

Wens

Van Hanegem, bij zijn fans bekend als De Kromme, had al langere tijd de wens om bij zijn oude club terug te keren. De oud-international voerde daarom de afgelopen periode meerdere gesprekken met de Feyenoord-directie over de invulling hiervan.

Volgens Van Geel bestaat de mogelijkheid dat Van Hanegem ook met de technische staf van toekomstig trainer Fred Rutten in gesprek gaat. ‘Dat wordt te zijner tijd in onderling overleg afgestemd.’

De geboren Zeeuw won in 1970 als speler met Feyenoord de Europacup 1 en daaropvolgend de Wereldbeker voor clubteams. In 1974 pakte hij met Feyenoord de UEFA-cup. Onlangs werd er ter ere van de zeventigste verjaardag van Van Hanegem een tribune in De Kuip naar hem vernoemd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.